ПРИЕХА ПРОЕКТА ЗА КРЪГОВОТО. ПЪРВА КОПКА ПРЕЗ МАРТ

Водна кула
контакти

Общинският съвет съгласува проекта за изграждане на ново кръгово кръстовище, обхващащо жп надлеза и водната кула. Той бе представен от арх. Никифорова и инж. Станишева, които са част от екипа на проекта.

Няма да има друг такъв град в България и завиждам на хората, които ще се радват на съоръжението. То ще реши до голяма степен придвижването на транспортния поток. Недостатъците му са свързани с промяната на движението по бул. „Димитър Благоев“, което в едната си част става еднопосочно, каза инж. Станишева.

Именно по тази част, както се очакваше, разискванията бяха най-много. Спореше се дали да се допълни идейният проект с кръгово до новата автогара, да бъде ли булевардът двупосочен или да остане, както е заложено. Чуха се и мнения, че цялостната концепция е сбъркана и няма да осигури нужния комфорт на преминаващите автомобили. В крайна сметка, стана ясно, че ще се мисли по предложенията, когато се чертае окончателния вариант. Ще се обсъдят за възможни корекции, съобразявайки се с мнението на специалистите.

Идейният проект предвижда изграждане на кръгово кръстовище около водната кула с две тангенти в източна и западна посока, с ширина 14 м на платното и тротоари 2,5 и 3,5 м. Ширината на платното по бул.  на „Трети март“ от ул. „Първи май“ до кулата става също 14 м,  с два тротоара по 3,5 м. Бул. „Димитър Благоев“ става еднопосочен до ул. „Ромен Ролан“, а оттам до спортната зала – двупосочен.

Предвидените наклони са – 4% в посока кулата, където ще се повдигне с около 1,5 м, 5,5 % за източната и 5% за западната тангенти.

Изменение ще претърпи регулацията на трасето, свързващо ул. „Първи май“ и ул. „Емилиян Станев“ под жп надлеза, което ще се измести на юг. Предвижда се също така пешеходен подлез, който ще свързва новата автогара с Неделен пазар.

По предварителни очаквания строителните дейности ще започнат през март следващата година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук