Приемственост след ротацията ще има, според премиера Денков

контакти

Акад. Николай Денков и Мария Габриел ще осигурят приемственост след ротацията между премиерите догодина. Целта е да се прекъсне традицията с идването на нов министър-председател всичко, започнато от предишните, да бъде спряно и да се анонсират нови идеи и амбиции. Това стана ясно от изказването на премиера акад. Денков пред участниците в Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от в. „Капитал“, съобщават от правителствената информационна служба.

В момента всички важни въпроси се дискутират между министър-председателя и неговия вицепремиер, като по този начин се осигурява и необходимата подкрепа от партиите, които стоят зад кабинета в Народното събрание. Акад. Денков намира за нормално между тези политически сили да има сблъсък на инициативи и идеи и едновременно с това – механизъм за обсъждане.

За министър-председателя диалогът между различните институции е от ключово значение. „Важното е в крайна сметка да се взимат правилните решения, които са припознати и могат да бъдат устойчиви във времето“, отбеляза той. Премиерът изрази съжаление, че президентската институция не се включва в този процес.

Докато правителството успява да представя резултати пред обществото и политическите си партньори, то ще бъде изпълнено със смисъл и ще бъде устойчиво, убеден е акад. Денков. Според него до момента кабинетът изпълнява успешно управленската си програма. В парламента се приемат закони, които наваксват реформи, забавени с години. „Въпреки опитите за политически удари, които получихме заради тях, успяхме да реализираме решения, отлагани, защото са трудни, защото са чувствителни. Успяхме да ги реализираме точно защото имаме политическа подкрепа и в Народното събрание, което ни позволява да вземаме решения“, подчерта министър-председателят.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук