ПРИЕМАТ СТРАТЕГИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ

Дейностите, произтичащи от измененията на Закона за защита при бедствия бяха коментирани днес от членовете на Областния съвет в Хасково. Заседанието бе водено от зам.-областния управител Валентин Ангелов. На него стана ясно, че шест месеца, след влизане в сила на промените в Закона, трябва да бъде приета Национална стратегия за намаляване на риска от бедствия. След нея предстои да бъде утвърдена Областна програма и годишен план за изпълнение.

Последните изменения в Закона променят концепцията на нормативната база. Работи се едновременно по четирите фази на бедствието – превенция, готовност, реакция и възстановяване. Това каза старши комисар Александър Джартов, от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Той обясни още, че след направените изменения, ролята на областния управител в кризисни ситуации се увеличава. Губернаторът персонално ще ръководи и организира действията на службите при бедствие. Ролята на щаба ще е да помага при вземането на информирани решения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук