ПРИЕМАТ СИГНАЛИ ЗА ИЗОСТАВЕНИ И ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА АВТОМОБИЛИ

контакти

Преди няколко години пред всеки блок имаше поне по една две коли, изоставени от собствениците, напълно разпадащи се. В днешно време техният брой значително намаля, но все още на места се забелязват подобни возила.

izostaven-avtomobil-stikerСигнали за такива автомобили приема Община Димитровград. Такъв е случаят с паркинга на една от сервизните улички, паралелна на бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград. Там е оставен да гние стар Форд, вероятно от години. Сигнали могат да се подават на гишетата, в центъра за обслужване на граждани, на първия етаж в сградата на администрацията. Контакти могат да се открият и на общинския сайт.

На 25 ноември 2015 г. Общината поставя стикер върху посочения Форд – предписание за преместване на излязло от употреба МПС. До 25 февруари тече срок, в който собственикът трябва да го премести доброволно на друго място. Ако не го направи, Общината ще го премести, но за сметка на собственика.

Едно превозно средство се води за излязло от употреба при следните условия: има прекратена регистрация, няма данни за преглед повече от две последователни години и е паркирано на публична държавна или общинска собственост, липсват регистрационни табели.

Комисия от служители на Община Димитровград и Общинска полиция следи за излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/. Тя се съставя на база Наредба №34 за управление на отпадъците на територията на община Димитровград. Комисията дава предписания на собствениците на ИУМПС за предаване, разкомплектоване или преместване на частен терен. Предписанието представлява стикер, на който се отбелязва срока за преместване, съставя се и протокол за техническо състояние. Срокът за преместване е 3 месеца, от датата на поставянето на стикера. В случай, че собственикът е известен и не изпълни предписанието, му се съставя акт, коментираха от общинския отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“.

В последните 3-4 години сме нямали случаи да се налага да преместваме излезли от употреба автомобили. Собствениците са правели това в установения срок. През настоящата година сме поставили стикери на около десетина коли в Димитровград. Комисията работи предимно по сигнали на граждани, получаваме периодично и информация от Общинска полиция, допълниха от отдела.

Оттам призоваха хората, ако имат излезли от употреба автомобили и нямат намерение да ги връщат в движение, да ги преместват на частни терени или да ги предават в съответните пунктове за скрап. Една такава кола заема паркомясто, пространството около нея и под нея трудно се почиства, което загрозява средата. Не на последно място, ако се наложи, в крайна сметка, Общината да вдигне колата, собственикът вместо да вземе пари от пункта за отпадъци, например, трябва да ги даде за дейностите по преместването и да плати акт.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук