ПРИЕМАНЕТО НА СРЕБРО ВКЛЮЧВА ВТОРА ИМУННА СИСТЕМА

Среброто е прилагано с лечебна цел още в древна Гърция, Китай и Египет. Съвременната ера в използването му започва в края на XIX в., когато се доказва способността на среброто да унищожава патогенни микроорганизми. Например, при равни концентрации ефектът на среброто е 1750 пъти по-силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по-силен от този на сублимата. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по-висока ефективност. Това са всъщност микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват защото отрицателните им металически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма.

През месец март 1994 г. Newsweek обяви края на антибиотичната ера. Антибиотиците просто вече не действат. А среброто продължава да е все така високоефективно срещу над 650 патогенни бактерии, гъбички, вируси, както и преди хиляди години. Срещу него не може да се изгради резистентност. Нещо повече, според нобеловия лауреат проф. Зейнер, приемането на оптимални количества сребро може да се сравни с включването на втора имунна система. Някои от най-здравословните храни, към които безспорно се причислява и морската риба съдържат значителни количества сребро. То е естествена съставка на нашите тъкани и недостигът му би могло да се сравнява с недостига на селен, мед, цинк, хром, което определено влияе отрицателно върху здравето.

По какъв механизъм действа среброто? Това е олигодинамичното действие на тежките метали, характерно за златото, платината, среброто, бисмута и др. Получава се блокиране на жизнено важни системи в дихателните вериги на патогенните микроорганизми и те загиват. По този механизъм колоидалният бисмут унищожава Helicobacter pylori- микроорганизъм, свързван с язвите на дванадесетопръстника. Допреди няколко десетилетия са се използвали сребърни съдове, посребрени резервоари за вода и др. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по-висока ефективност. Това са микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват, защото отрицателните им електрически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма. В подкрепа на неговата висока ефективност и безвредност може да се посочи и факта на използването му за пречистване на питейната вода за космонавтите и на Русия и на САЩ, като между 23 предложени варианта в американската космическа програма изборът е паднал именно върху среброто.

Вътрешно – при дуоденални язви (най – често предизвикани от Helicobacter pylori), чревни дисбиози след антибиотични курсове, афтозни стоматити, гъбични инфекции и др.

Локално – при възпалено гърло, хрема, акне, повърхностни рани и изгаряния, обриви и др.

Среброто в колоидна форма не се натрупва в човешкия организъм. Многобройни научни експерименти отчитат добро повлияване на състояния на чревна дисбиоза, кандидоза, намалена имунна устойчивост, хронична умора и др. 

Източник: verbena-m.com 

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук