Боб за 1000 в юнашки тиган на Коледна трапеза в Димитровград

Записват за участие и в кулинарен конкурс, с типични за празниците ястия

контакти

Приготвен в Юнашки тиган боб ще е една от атракциите, които освен да се види, си заслужава и да се опита на Коледната трапеза, която по традиция организира през декември Община Димитровград.

Вкусният боб в юнашкия тиган ще бъде сготвен от Ангел Ангелов, който пред очите на присъстващите ще приготви 1000 порции от българското ястие за празника.

Тазгодишното издание на Коледната трапеза ще е на 17 декември от 11.00 часа на площад „България“ в Димитровград.

Местни майстори на домашни вина от селата ще изложат свои продукти в специално организирано изложение, предвидена е и дегустация.

Жени от читалищата ще показват във фолклорни кътове как се меси хляб, как се плете на пет куки и как се преде.

Кулинарен конкурс, провеждан за единадесета година, ще представи автентични ястия, типични за празниците по Коледа. Конкурсът има четири раздела, в които желаещите ще могат да представят своите кулинарни умения с неограничен брой ястия.

Ще се приемат за участие обредни хлябове и пити, постни и месни ястия, както и сладки изкушения.

Покажете своите кулинарни умения и ни разкрийте тайните на своите рецепти, които се предават от поколение на поколение, оцветени от шарената палитра с вкусове и аромати на българската кухня! За да преоткрием и съхраним заедно традициите, заповядайте със своите автентични ястия, които може да покажете на подготвените за целта  шатри. Ще се радваме, ако освен домакините, участват и мъжете, решили за сетен път да докажат, че най-добрите кулинари в света са от силния пол!, споделят организаторите.

Записване за участие на тел. 0391/68-288 или e-mail: [email protected] – Валентина Костова.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук