Привлякоха като обвиняема жена за измама в големи размери

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняема жена на 48 години за измама в големи размери, а случаят е особено тежък, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

До момента е установено, че в периода от 7 декември 2015 – 4 декември 2017 г. обвиняемата Л. Б. обещавала на друга жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така Л. Б. получила по банковите си сметки различни парични суми, всичко в общ размер на 506  914, 60 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи. Пострадалата подала сигнал в полицията и е образувано досъдебно производство.

До момента Л. Б. е била осъждана за измами. По искане на Районната прокуратура, съдът е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо нея.

За воденото досъдебно производство е уведомена Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. До момента парите не са възстановени, поясняват от държавното обвинение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук