ПРИВЕТСТВИЯ И ПОЕЗИЯ НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОБЩИНСКО ЗАСЕДАНИЕ

Pazar-lastТържественото заседание на Общински съвет Димитровград се проведе днес, навръх празника на Димитровград 2 септември. Приветствия и поетични изказвания съпътстваха последното за този мандат заседание.

В началото откри Стефан Димитров, който подчерта, че когато става дума за Димитровград, трябва да бъде Peralnia-lastтърсен компромис за това да бъде Димитровград напред. След него думата взе кметът Иво Димов, заявявайки, че днешният ден има емоционален заряд, защото е под знака на общото ни бъдеще. Последваха приветствия за празника от страна на гостуващите делегации от Кутина – Хърватска, Узункюпрю – Турция, Александруполис – Гърция.

Първи на празника от общинските съветници поздравления поднесе председателят на сесийната група на ГЕРБ д-р Вълчо Митрушев. Това направиха още председателят на сесийната група на коалиция „Да за Димитровград“ Катя Панева, председателят на ПК „Образование младеж и спорт Тодор Тодоров, от сесийната група на БСП, председателят на сесийната група на „Единна народна партия“ Петър Томов, доайенът Данчо Данев. Всички местни парламентаристи получиха плакети за участието си в заседанията през мандат 2011-2015 г.

Ние изграждаме града, градът изгражда нас, започна с девиза на бригадирите Катя Панева. Все още няма град, все още всичко е мечти, когато преди 68 години пристигат мотивирани младежи да строят. Скоро всички става реалност и Димитровград ще се превърне в символ на новия живот, каза в словото си Тодор Тодоров. Той подчерта, че трябва да върнем щастието и слънцето в душите на хората, цитирайки стихотворението на Пеньо Пенев „За щастието“. Продължил неговите думи, Данчо Данев декламира откъс от стихотворението на Поета с ватенката „Дни на проверка“.tarj-sesiq-pochet

Кулминацията на тържественото заседание настъпи, когато дойде моментът за удостояването със званието Почетен гражданин на маестро Доцо Вътков и д-р Марко Лафчийски. За съжаление, д-р Лафчийски не успя да присъства. Маестро Вътков, от своя страна, получи поздравления от залата. Да бях издерижирал 100 концерта, нямаше да се вълнувам толкоз, бяха първите думи на почетния на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук