Препоръка за кратки тържества за първия учебен ден в Димитровград

Препоръка за кратки, с ограничен брой хора и на открито да са тържества за първия учебен ден. За това настоя кметът на Димитровград Иво Димов, който днес се срещна с директорите на училищата и културни институти на територията на общината, за да обсъдят готовността им за започването на учебната година в условията на пандемията.

Настояването е тържества да има преди всичко за първокласниците и по преценка на училищните ръководства, за гимназистите от 7 клас и за новосформираните паралелки от 5 клас.

Училищните директори увериха, че са в готовност да посрещнат новата учебна година, като имат осигурени дезинфекционни материали, маски и е създадена гъвкава организация сред персонала. Голяма част от педагогическия и непедагогическия персонал е ваксиниран или с наличие на антитела, стана ясно на срещата.

Още в началото на месец август Община Димитровград закупи бързи антигенни тестове срещу COVID-19 за всички работещи в системата на образованието в училищата и детските градини. Изследванията се правят при съмнение или оплаквания.

На срещата, провела се в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“,  присъстваха ръководствата на всички 13 училища на територията на общината, както и новите директори на библиотеката, Общинско предприятие „Детски и младежки център”, временният директор на Историческия музей. Участваха и експертите от ресорния общински отдел за образованието –  директорът на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности” Диана Дончева и началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Антоанета Шаркова. Сред обсъжданите теми бяха насоките на Министерството на образованието и науката за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, публикувани и тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук