Преподобният Антоний: Всеки нов ден да бъде ново начало. Всеки нов ден да бъде като последен

Антоновден отбелязваме на 17 януари, когато църквата почита Свети Антоний Велики, основоположник на православното монашество.

Светият подвижник ни учи да възприемаме всеки отделен ден от живота си и като начало, и като край. Всеки нов ден да бъде ново начало. Всеки нов ден да бъде като последен. Невинаги трябва да се носим по течението, казвал светецът, а ако искате да разберете повече, може да прочетете на следния линк.

Свети Антоний е роден през 251 г. в Среден Египет, в семейство на заможни и благочестиви родители. Останал сирак на 20-годишна възраст, той раздал наследството си на бедните и се оттеглил от света. След дългогодишна духовна борба, постигнал святост и бил удостоен от Бога с дарбата да лекува… Доживял до 105-годишна възраст, запазвайки телесното си здраве и сила. Починал на 17 януари 356 г.

На Антоновден именици са Антон, Антонио, Антония, Антоан, Антоанета, Андон, Андония, Доника, Дончо, Донка, Тончо, Тонка, Тоня, Тони и др.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук