Пренасят в България тленните останки на цар Фердинанд I

контакти

Тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България, съобщават от Фонд „Цар Борис и царица Йоанна“. Една дълго чакана новина, определя я журналистът Георги Милков.

Първият и най-дълго управлявал цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948 г. в криптата на църквата „Св. Августин“ в баварския град във временен саркофаг, сякаш в очакване да се осъществи желанието му да се завърне за сетен покой на българска земя.

С прибирането на царските му кости България ще се запише като последната република в Европа, положила тази грижа в името на собствената си история и държавност. Всички останали страни, от Австрия и Албания до Румъния и Русия прибраха и препогребаха останките не само на своите някогашни владетели, но дори и на техните родственици, умрели преди много години в чужбина…, пише Милков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук