Преминаваме към астрономическото часово време в неделя

Рано сутринта в неделя трябва да преместим стрелките на часовника с час назад. Това ще стане точно в 4:00 часа на 30 октомври, след което ще преминем към зимното часово време, което е и астрономическото. Съответно, в края на март ще преминем към лятното часово време, когато ще преместим стрелките с час напред.

От здравна гледна точка смяната на часовото време има негативни ефекти. Промяната дори само с един час води до промяна на нашия биологичен часовник, който има отношение към работата на всички органи и системи в организма, смятат специалисти.

Още преди четири години Европейската комисия предложи Директива за преустановяване на сезонните промени на часовото време. Последваха продължителни дебати, които постепенно затихнаха и, явно, смяната на часовото време ще продължи занапред.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук