ПРЕМИЕР И МИНИСТЪР ОТКРИВАТ ЖП ЛИНИЯТА СВИЛЕНГРАД – ТУРСКА ГРАНИЦА

контакти

Служебният министър-председател Марин Райков и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще открият първия изцяло завършен железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” – жп линията Свиленград – турска граница. Това ще се случи в Деня на Европа – 9 май. Прерязването на лентата ще се осъществи на перона на ГКПП „Капитан Андреево”. В 13 часа делегацията ще отпътува с влак до граничния пункт, съобщават от министерството.

Стойността на договора за строителство е близо 70 млн. лв. Новоизграденото трасе е изцяло електрифицирано и позволява скорости от 160 км/час. В рамките на проекта бе изграден уникален железопътен мост над река Марица с обща дължина над 433 метра и ширина от близо 8 метра.

Проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград – турска граница” е реализиран със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура”, а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС“ АД. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук