Премиерът Петков провери санитарния контрол на Капитан Андреево

Министър-председателят Кирил Петков посети Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“, за да извърши проверка на начина, по който са организирани фитосанитарният контрол и контролът върху продукти с животински произход на границата, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Заедно с премиера на място бяха министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов.

По думите на министър-председателя Кирил Петков, единственият начин продукцията на българските производители да бъде запазена от нерегламентиран внос е да има работещ механизъм на границата за спиране на продукти, които не отговарят на изискванията за качество и безопасност на Европейския съюз и на България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук