Премиерът откри ново предприятие край Димитровград и посети завода на „Язаки“

Ново предприятие край Димитровград откри днес министър-председателят Бойко Борисов – производство на Varroc Lightning Sistems, което ще прави осветителни тела за автомобилната промишленост. В прерязването на лентата участваха още министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на Димитровград Иво Димов, старши вицепрезидентът на компанията Фил Кънингам и генералният мениджър Серкан Куруглу. Сред официалните гости бяха народни представители, областният управител на Хасково Станислав Дечев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Няма по-голямо удоволствие за един кмет от момента, в който дава старт на поредната инвестиция в общината си. За всички е ясно, че за да се развиват регионите и градовете ни, за да остават младите хора, трябва да има инвестиции и работни места. Днес даваме старт на първия етап от инвестицията на един от лидерите на световния пазар – „Варок“. Сигурен съм, че ефектът и възможностите тепърва ще се усещат на пазара на труда в целия регион. Това заяви градоначалникът и припомни, че преди няколко години премиерът Борисов постави основите на инвестициите в района, завършвайки автомагистрала „Марица“.

Спомняте си когато тук бяха голи полета, пътуваше се и доста трудно, а сега завод след завод се изгражда. На такива инвеститори се радвам, защото не само разкриват нови работни места, не само са високотехнологични. На 100 процента работят за износ, затова в момента имаме рекорден за всички времена в България Брутен вътрешен продукт, надхвърлящ 116 милиарда, коментира Бойко Борисов.

След официалното откриване на новото производствено съоръжение, премиерът посети намиращия се в непосредствена близост завод на „Язаки“, който с други предприятия в околността оформят новата индустриална зона на Димитровград. Министър-председателят се запозна с производствения процес, поздрави работниците и служителите в Yazaki Димитровград, реализиращ поредния проект на японския гигант в автомобилната индустрия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Извинете, но ТОВА не бяха голи полета, а плодородна земеделска земя…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук