Премиерът за дупките по пътищата: Като си счупиш джантата, не мислиш за евроинтеграция

Битовата престъпност и състоянието на пътната мрежа, теми на оперативно заседание

Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство… Последното, което минава на хората през ума, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът. Това заяви премиерът Бойко Борисов на свикано от него днес оперативно заседание на правителството, информират от пресцентъра на Министерски съвет, публикували и стенограма.

Основните теми на заседанието бяха свързани с противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон.

Министър-председателят обвърза осъществяването на пътните ремонти с безопасността на движението. Той препоръча на Агенция „Пътна инфраструктура“  /АПИ/ и полицията да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подпомагане на местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение на общинските пътища.

По другата тема, премиерът възложи на министъра на вътрешните работи организирането на видеонаблюдението и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет. Борисов нареди също така, при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР, Валентин Радев да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването й, ако бъдат докладвани проблеми.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук