ПРЕМИЕРЪТ ГОРД С ПЪРВИЯ САНИРАН БЛОК В ДИМИТРОВГРАД

auto-bannerВ Димитровград вече е завършен първият безплатно саниран блок по Националната програма за енергийно обновяване на българските домове. Подменени са дограмата по фасадата и общите части, поставена е топлинна изолация, направени са основен ремонт на покрива, топло и хидроизолация, ремонт на съществуващата електрическа инсталация на общите части, топлоизолация на тавана и сутерена, подмяна на покривното водоотвеждане и освежаване на стълбищните клетки. В града има 62 сдружения на собствениците, а 26 са договорите, които са сключени между Общината и собствениците на панелни жилищни сгради.

Това е написал снощи във Фейсбук-страницата си премиерът Бойко Борисов, горд, очевидно, с резултата и потенциала за развитие. Защо едва сега, след като санирането приключи още зимата и на кадрите ясно се вижда сняг, не се разбира. Но, признанието, както се казва, и късно да дойде, радва. А по-радостно за собствениците на панелки, одобрени за саниране е, че в момента в Димитровград текат процедури за още 24 блока. За първите 12 очакванията са те да приключат до средата на юни, а за следващата дузина –  дни по-късно. Ако няма обжалвания, напълно възможно е в средата на юли дейностите да започнат, допуска кметът на общината Иво Димов.

olea-625-50 ban baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук