Премиерът Бойко Борисов: Най-лесно ще е на този, извън правителството в следващите месеци

Обяви социално-икономически мерки в размер на близо 2 млрд. лева

Икономисти и финансисти вещаят изключително тежка рецесия. Тя е факт, ние сме в нея и се усеща. Единственият шанс е с компромиси и единение на нацията да я преминем. Най-лесно ще е на този, който е извън правителството през следващите месеци, защото може да критикува и за всичко ще е по-лошо. Няма да има нито едно нещо по-добро, заяви на брифинг министър-председателят Бойко Борисов, на който представи одобрени от правителството нови социално-икономически мерки. Те са в в общ размер на 1 млрд. и 163 млн. за социални мерки и 731 млн. лв. за икономически мерки, които ще бъдат отпуснати от националния бюджет.

Удължават извънредната епидемична обстановка

С месец ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната, обяви премиерът. Тя изтича в края на месец юли, което означава, че ще е в сила до края на месец август, като предстои да се издаде съответната заповед за това. Борисов обясни, че удължаването се налага, за да има възможност мерките да работят.

Бойко Борисов коментира накратко протестите, като подчерта, че протестът е чудесна форма, за да се види, че има демокрация, но е хубаво да са насочени към предложения за конкретни решения.

Както и да се развиват протестите, длъжни сме да вземем мерки, за да може да се изпълняват още от следващите дни. Това очакват хората, които не са на протест, а работят, с цялото ми уважение към тези, които го правят, сподели министър-председателят. Какво каза още той и мерките в конкретика, вижте във видеото, от NOVA:

Правителството представя нови социални мерки за борба с COVID-19

Правителството представя нови социални мерки за борба с COVID-19

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 27 юли 2020 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук