ПРЕМИЕРА: ПРЕДСТАВЯТ КНИГА ЗА ЖИВОТА НА БЕНКОВСКИ

Галина Златарева - Медальонът
контакти

Премиера на двутомника „Медальонът“, с автор Галина Златарева, ще се състои на 11 април в Градска библиотека „Пеньо Пенев“, голямата читалня. Нашумял исторически роман в последните две години, претендиращ да описва живота на Гаврил Хлътев, по известен като Георги Бенковски. Представянето на книгата ще започне в 17:30 часа.

Произведението е цялостен прочит на българските революционни борби, насред световните събития от края на XIX век, в което минало и съвремие се сливат. Разказът тече в няколко посоки. В едната се проследява живота и делото на копривщенеца. В другата се разглеждат висшите европейски кръгове. Последната линия обхваща съвремието и съдбата на един американец, чиито живот се обвързва с тайнствен златен медальон. Нито един от героите не е измислен. Авторката е прелистила хиляди страници автентични документи, за да напише двата тома.

Галина Златарева е член на Съюза на българските писатели, Асоциация на българските книгоиздатели, Световния парламент на българите, дописен член на Българската академия на науките и изкуствата. Написала е нов роман за Васил Левски. По думите на временния директор на библиотеката Петко Каневски, той я помолил да го вземе със себе си при представянето на „Медальонът“. По този начин да се осъществи премиерата и на тази книга. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук