Премахват част от запусната сграда край бул. „Трети март“ в Димитровград

Премахване на част от запуснатата от години сграда, на кръстовището на бул. „Трети март“ и ул. „Емилиян Станев“ в Димитровград, ще бъде предприето на 12 юли. Това информират от Общината, след съобщение на собственика на сградата старозагорското „Новотехпром“ ООД.

Събарянето на конструкцията ще бъде извършено от специализираната в тази област фирма – „Ростер“ ООД. Уверенията са, че са предприети мерки за обезопасяване на терена около обекта, за да се предотвратят неприятни инциденти, посочват в писмо до Община Димитровград от „Новотехпром“.

Фирмата, чрез търг, преди време придобила узаконената част на обекта. Запуснатата сграда е трябвало да бъде комплекс за търговия, обществено хранене, офиси, чийто градеж започва в средата на 90-те години на миналия век, но не успява да завърши някогашният местен холдинг „Прима“… Проблемът с нея е, както писахме, че не е била узаконена, имала документи само за мазето.

Същото дружество ще изгражда новия търговски комплекс в Димитровград –  т. нар. мини ритейл парк, дейностите по който наскоро започнаха. Той ще е в същия район – в пространството  около ул. „Емилиян Станев“ и бул. „Трети март“, под Водната кула и жп надлеза.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук