Прекратиха поръчката за светофара на пътя Хасково – Димитровград

контакти

Прекратена е обществената поръчка за изграждане на светофарна уредба на пътя Хасково – Димитровград, на кръстовището между бирената фабрика и новите магазини.

Информацията потвърди временният началник на Областно пътно управление инж. Соня Атанасова. За допълнителни подробности тя насочи към пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура.

Решението за прекратяването е на председателя на АПИ инж. Ясен Йорданов, се казва в документа към поръчката. В него се посочва, че издаденото от директора на Областното пътно управление решение за откриването на процедурата е в противоречие с разпоредба от Закона за обществените поръчки и при липса на правомощия за това.

Припомняме, че наскоро АПИ съобщава, че светофарът ще е на посоченото място, докато бъде изградено кръгово кръстовище. В своя позиция, пък, инвеститорът на обектите заяви готовност да  предприеме всички необходими действия по финансирането и изграждането на кръговото кръстовище. Същевременно, преди дни на заседание на Областната комисия по безопасност на движението е било коментирано, че изграждането на кръгово кръстовище е заложено в програмата на АПИ за периода 2023 – 2026 г…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук