ПРЕКРАТИХА ДОГОВОРА НА Д-Р НАКОВ. НОВ УПРАВИТЕЛ НА МБАЛ ДО МАРТ

Д-р Наков и Иво Димов
контакти

[dropcap]О[/dropcap]бщинските съветници прекратиха предсрочно договора на д-р Здравко Наков като управител на МБАЛ „Света Екатерина“. Съгласно решението обаче той ще остане като временен управител до назначаването на нов, считано от вписването му в търговския регистър. Конкурс за нов шеф на болницата трябва да се проведе не по-късно от 31 март 2013 г.

Искането за прекратяване на договора дойде след внасянето на докладна от кмета на общината Иво Димов на ноемврийското заседание. След дебати, точките от докладната отпаднаха. Първата от тях гласеше, че д-р Наков се освобождава, считано от датата на заличаването му от търговския регистър. Втората – за избиране на временен управител в лицето на д-р Катя Георгиева, за срок до провеждане на конкурса. Прие се предложението на социалистите, а именно д-р Наков да остане до избирането на нов управител.

Съветниците приеха и допълнителна докладна, отнасяща се до  провеждане на конкурса. В нея се уточнява комисията за организирането и провеждането му, която ще се състои от председател, секретар и още 6-има членове. В нея влизат общинските съветници Юлиян Семерджиев от „Лидер“/председател/, Петя Тошкова от „Да за Димитровград/ секретар/, Петър Томов от ЕНП, Сашо Спасов от БСП, Катя Панева от „Да за Димитровград“, Веселин Милев от ГЕРБ, Димитър Петров от БСП  и Николай Колев от ГЕРБ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук