ПРЕЗ ЮНИ РЕЖАТ ЛЕНТАТА НА МАГИСТРАЛА „МАРИЦА“, ПРИ ХУБАВО ВРЕМЕ

„Работи се интензивно по цялото трасе. При хубаво време, през юни догодина автомагистрала „Марица“ ще е готова. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, допълвайки, че е доволна от свършената до момента работа от строителя. Тя инспектира днес ремонтните дейности по Лот 2 на аутобана Димитровград – Харманли, подчертавайки, че за изминалите два месеца е свършена много работа на обекта. В проверката участваха инж. Лазар Лазаров – член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” и временният областен управител на Хасково Кадир Исов.

Според споразуменията за удължаване на срока на договорите за строителство на АМ „Марица“, Лот 1 „Оризово – Димитровград” трябва да бъде завършен юни 2014 г., а Лот 2 „Димитроград – Харманли” – февруари 2014 г.  Министър Терзиева уточни, че няма опасност да загубим европейски средства по проекта. Това е така, защото се финансира с безвъзмездна помощ, чийто договор е до май 2015 г. По думите и инспекциите ще бъдат непрекъснати. Следващата проверка ще бъде още през септември. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук