ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 5 ДНИ НИВАТА НА РЕКИТЕ ЩЕ СЕ ПОВИШАВАТ

До обяд реките ще се оттичат, но в резултат на прогнозираните валежи на 8 декември, нивата отново ще започнат да се повишават. Нивата по Марица в средното и долно течение и Тунджа ще се задържат над прага за предупреждение до 12 декември, информират от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Към момента няма данни на територията на Димитровград за проблеми заради валежите, информира дежурният от Общината. Междувременно, служителите на пожарната участваха в отводнявания на къщи, шахти, приземни етажи в цялата област Хасково.

Oт вчера за движение е отворен пътят Димитровград – Симеоновград, при река Мартинка. На места пътя е отнесен, като те са чакълирани. Шофьорите трябва да се движат бавно и с повишено внимание.

Без вода са 19 села в област Хасково, които се снабдяват от помпена станция Момково – в общините Свиленград, Харманли и Любимец. До отстраняване на повредата те ще се снабдяват с водоноски. От РЗИ предупреждават населението там да не консумира вода от местните водоизточници – кладенци, чешми, извори, тъй като тя е замърсена. Без вода е и бежанският лагер в с. Пъстрогор, информират от Областна администрация.

Решението за снабдяване с водоноски бе взето на спешно съвещание, свикано от областния управител. Помпена станция Момково  е проблемна, тъй като там е скъсана дигата на две места и са залети хиляди декари земеделски земи, както и самата станция. Работата по отстраняване на повредата може да започне сред като се оттегли водата и се подсуши съоръжението. При най-благоприятно стечение на обстоятелствата това ще отнеме минимум седмица.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук