ПРЕЗ ИМЕТО НА ПЛОЩАДА ТЪРСЕЛИ ДОГОВОРКИ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

контакти

[quote]„ПОЕЗИЯ“ ЗВУЧИ ДОБРЕ, НО ПОЕЗИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НЯМА, ЗАЯВИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБС[/quote]

Наскоро, неофициално, през колежката Катя Панева получих следния упрек: Ако не изтеглим тази докладна, еди коя си политическа група нямало да ни подкрепя на следващите местни избори. Няма да казвам коя е политическата група, както и кой е човекът, защото е недостойно. Не е достойно човек да поставя условия, при ясни принципи. Принципите са  – демокрация, равенство и не трябва да има тоталитаризъм. Димитровград има тоталитарно изкуство, свързано с определен период от време. На същия този човек мога да му кажа, че за времето, в което неговата партия управляваше, не намери възможност, през министрите, да постави паметника на Георги Димитров. Такъв паметник ще има и ще бъде издигнат през следващия мандат, заяви на пресконференция председателят на ОбС Димитровград Стефан Димитров.

Той визира докладната за именуването на площада пред „Планета Пайнер“ на Желю Желев. Димитров представи стигналото до него обръщение на творци, в което те настояват да се преосмисли името и заявявайки, че са за „Поезия“. Той обаче се почуди защо под представените в обръщението имена се е подписал само директорът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Петко Каневски, представяйки документа.

„Поезия“ като име звучи добре, но за съжаление, поезия в Димитровград в последните години няма. Дори, когато говорим за дните на поезията „Пеньо Пенев“, те вече са съсредоточени в един ден. Дори вече площадът не се използва за палене огъня на поезията. Това става на паметника в едноименния парк, където се връчва и наградата. Мястото пред бившето кино „Дружба“ отдавна не е подобно средище, обвързано с поетите и дейците на културата. Много хора си спомнят, че на този площад бе първия митинг. Макар д-р Желю Желев да не е присъствал на него, той е част от прехода. Първият демократично избран президент на България заслужава площадът да се именува на него, продължи Димитров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук