През април започва ремонт на пътя от Димитровград към Стара Загора

Проектиране и финансиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, коментират още Иво Димов и Николай Нанков

В началото на месец април ще започне ремонт на път I-5 Димитровград – Стара Загора, в участъка от моста на река Марица /включително/ до границите на общината с област Стара Загора. Това сподели кметът на Димитровград Иво Димов, след  проведени днес срещи със зам.-министър Николай Нанков и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ в Регионалното министерство. Международният път I-5, който минава през територията на община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото ремонтиране, информират от Община Димитровград.

Оттам допълват, че още един значим проект за Димитровград е намерил решение при проведената среща. Двамата разговаряха за състоянието на ВиК мрежата в града, на която кметът запозна зам.-министъра с необходимостта от обновяването й. В резултат, ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод, свързваща Пречиствателна станция за питейни води и кв. „Габера“. Водопроводът е амортизиран и дава чести аварии, което оставя гражданите без вода. 2/3 от водата за града се осигурява от там. Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода, ще разчитаме на финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, каза кметът Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук