Президентът Радев – пеш в Пирин, към заслона „Кончето”

Пеш в Пирин планина, с планински водачи, спасители и доброволци, участвали във възстановяването на планинския заслон „Кончето“, е днес президентът Румен Радев. Държавният глава преминава през седловината в изпълнение на поетия ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи сам да се увери как е възстановен заслонът. Походът има за цел, също така и доставяне на материали за заслона , информират от прессекретариата. Началото бе от хижа „Яворов“, а финалът – пред хижа „Вихрен“, след 17 часа.

Асоциацията на планинските водачи в България беше отличена от националния конкурс „Доброволческа инициатива“ за 2018 година, под патронажа на президента, за проекта „Обновяване на заслон „Кончето“ в Пирин. Новоизграденият заслон ще повиши сигурността на хилядите туристи, катерачи, планински водачи и природолюбители, във високите части на планината. Очаква се заслонът да бъде открит през септември тази година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук