Президентът Радев: Алтернативата е неизбежна

контакти

Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. Алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, които потърсиха от него коментар на изявленията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

На страницата на Движението в социалната мрежа днес Пеевски отправи питания към Главния прокурор, Главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за Кешгейт – пътят на Копринката и “касиерите” на Президента.

Няма да коментирам г-н Магнитски… Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ може би дава надежда някому, че по същия подход могат да подходят и към президентската институция, но това няма да се случи, заяви президентът Румен Радев.

Той подчерта, ако някой има истински доказателства и факти, е длъжен да ги предостави на съответните органи. Призова и компетентните органи да извадят цялата информация за сигнали, за дела на трупчета, ако има такива, както и да извадят сигнали, преписки, дела за БТК, „Булгартабак“, КТБ, ББР, за язовири, магистрали, митници…

Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия, заяви държавният глава, като отново не отговори дали има намерение да създава такава. По думите му, използва се добре позната техника – когато има реални корупционни скандали, да се създават фалшиви такива на друго място.

По отношение на връчването на мандатите, при осъществяването на ротацията, президентът каза, че ще действа според Конституцията, както може да чуете във видеото, от bTV:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук