Президентът: Предсрочните избори се очертават на 11 юли

В тази ситуация се очертава предсрочните парламентарни избори да бъдат на 11 юли. Това коментира президентът Румен Радев, след като връчи, а парламентарната група на БСП върна третия мандат за съставяне на правителство.

Моето решение е новосформираната Централна избирателна комисия (ЦИК) да влезе в своята роля едновременно с разпускането на Народното събрание и указа за насрочване на нови избори, заяви Румен Радев.

В днешния следобед държавният глава ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции. На 7 май ще изслуша кандидатите за ЦИК. Той очаква указът да бъде обнародван на 11 май. Следващата седмица ще разпусне Парламента и с указ ще назначи служебното правителство.

Президентът връчи третия проучвателен мандат на председателя на БСП Корнелия Нинова, която го върна веднага. Как премина срещата, вижте във видеото.

Същевременно, в т. нар. триъгълник на властта се провеждат протест и контрапротест…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук