Президентът: Политическата криза ще се реши с адекватност

контакти

Очевидно е, че политическата криза продължава и нейното решаване изисква не само загърбване на личните и партийни интереси, но и адекватност. А в парламентарния дебат днес личните нападки доминираха над политическите тези. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова присъстваха в Народното събрание на разискванията за избор на министър-председател, структура и състав на Министерския съвет. Парламентът не избра предложения за премиер от най-голямата парламентарна група в 50-ото Народно събрание.

Румен Радев посочи, че в проведения парламентарен дебат фокусът е бил насочен повече върху миналото отколкото върху настоящето и бъдещето. „Всички ние, особено във време на криза, трябва да се водим стриктно от закона. Затова и аз стриктно ще следвам конституционната процедура оттук нататък“, заяви държавният глава в отговор на въпрос за това кога ще бъде връчен вторият мандат за съставяне на правителство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук