Президентът към служебните министри: Спряхте свободното падане на държавата

Служебният премиер определи ситуацията като политически сървайвър

Точно преди 6 месеца вие поехте отговорност за управление на страната в труден момент. Прогнозите вещаеха силно негативни сценарии за икономиката и благосъстоянието на хората… Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт, без парламентарна подкрепа, вие успяхте да спрете свободното падане на държавата, да парирате насадените кризи, да проведете честни избори и да откриете нови възможности за възходящо развитие на страната. Това заяви президентът Румен Радев при представяне на задачите и приоритетите на 101-ото служебно правителство. Министър-председател отново ще бъде Гълъб Донев. В състава на сегашния кабинет, спрямо предходния, има само една промяна, че има нов министър на културата.

Президентът Радев посочи, че основни приоритети на служебното правителство трябва да бъдат по-нататъшна дейност за гарантиране на покупателната способност на българските граждани и борба с обедняването, подкрепа на най-уязвимите, ограничаване на монополите и спекулата, подобряване на условията за икономическо развитие. Като основна задача определи подготовката на честни и прозрачни избори, които да гарантират, че гласът на българските граждани няма да бъде изкривен.

Сред приоритетите той посочи още подкрепа на родните производители, агресивно привличане на чуждестранни инвестиции, укрепване на сигурността, борба с престъпността и беззаконията по пътищата, правосъдната реформа и борба с корупцията…

Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство – вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на политическия сървайвър, заяви премиерът Гълъб Донев. Той допълни, че с колегите си ще подминават дребните политически провокации, но ще бъдат безкомпромисни с лъжите и няма да участват в издълбаването на нови разделителни линии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук