Президентът за избори 2 в 1

Аз неведнъж заявих, че смесване на парламентарни и президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаване на отговорностите между отделните институции. Разбира се, този вариант не е в интерес и на президентската институция. Трябва да отчитаме обаче факта, че кризата се задълбочава, че трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици, което е свързано с разходи на средства и време. Ще търся рационално решение и баланс, защото изборната администрация ще бъде изключително натоварена. Това заяви президентът Румен Радев на журналистически въпрос за възможността изборите да са 2 в 1 – на една, а не на различни дати. Според появили се мнения, изявлението на държавния глава, по-скоро, накланя везните към избори 2 в 1.

Изявлението си президентът направи при посещението си във ВМА. Според него, неуспехът на народните представители да излъчат за пореден път редовно правителство не изчерпва тяхната отговорност към българските граждани.

На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали Народното събрание ще успее да се мобилизира да свърши поне част от работата си, коментира Радев.

Темата със служебния кабинет не е на дневен ред, каза още държавният глава. А по темата за евентуален политически проект около настоящия министър на икономиката Кирил Петков заяви, че към момента няма причини да я коментира.

Още от изявлението му вижте във видеото, от NOVA:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук