Президентът: БСП следва да изпълни третия мандат в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд 

контакти

БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съдТова заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпроси след участието във възпоменателната церемония в София по повод 80-годишнината от гибелта на Никола Вапцаров.

Питанията дали ще прекрати мандата за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание, даден на социалистите, идват след променената от снощи политическа ситуация, която предвещава нови избори. Във видео обръщение лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, разгневен на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, че го наричат мафия, заяви, че прекратява участието на партията си в преговорите за правителство.

Президентът кратко коментира процедурата за връщането на третия проучвателен мандат и даде да се разбере, че няма да търси начин за прекратяване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук