ПРЕЗЕНТИРАТ СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ НА ОБЩИНАТА

Социални услуги
контакти

Вчера в зала „Гроссето се проведе първия ден от двудневния форум „Професионалното сътрудничество в областта на социалната работа”. Специалисти в сферата на социланите услуги представиха накратко различни форми на взаимодействие, подготвяйки участниците за днешния ден, когато ще се осъществят подробни презентации и работни посещения.

Форумът откри кметът Иво Димов, който в няколко изречения описа дългогодишната работа на общината в посока на нуждаещите се хора. Председателят на общинския съвет Стефан Димитров изпрати поздравителен адрес, с който пожела успех на форума. Приветствия отправиха също директорите на дирекциите по социално подпомагане в Хасково и Димировград – Грета Иванова и Жанета Желева. Главният експерт от общината Галина Пенева изброи с по няколко думи социланите услуги, които се изпълняват в Димитровград. Тя допълни, че на днешната среща ще има по-детайлно запозанаване с всяка една от услугите.

Крайната цел на инициативата е създаване на мрежа за взаимодействие. За осъществяването и ще бъдат реализирани срещи в различни градове на България, които прилагат добри практики в своята дейност и развиват модерни социални услуги, особено в деинституционализацията.

Домакин на първата работна среща бе Димитровград. Поканени са представители на социални услуги от общините Козлодуй, Стралджа, Кирково, Силистра, Полски Тръмбеш, Твърдица, Ихтиман, Кърджали и Хасково. Инициатор е обучителната организация Бизнес Едюкейшън клуб – София. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук