Пред маршал Толбухин, за Деня на победата: Да запомним уроците на войната

контакти

Трябва да запомним Втората световна война, за да не се повтаря никога вече такъв конфликт. Не трябва да забравяме, а да помним уроците на войната. Това каза Николина Владова, от пенсионерски клуб „Раковски“, пред паметника на маршал Толбухин в Димитровград. Тя откри събитието пред монумента, по повод Деня на победата – 9 май.

Стихотворение на руски език изпълни малката Пламена Калинкова. Слова произнесоха председателят на руски клуб „Надежда“ – Олга Господинова, и Бончо Гочев – член на Съюза на ветераните от войните в Димитровград.

След едноминутно мълчание, официални лица и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника, отбелязвайки Деня на победата и 72-та годишнина от края на Втората световна война. След това кметът Иво Димов поздрави ветераните от войните в Димитровград. Приветства ги и народният представител Виолета Желева.

Празничната част продължи на площада пред културен дом „Химик“, по повод Деня на Европа. В него участваха Общински детски духов оркестър, Общински представителен хор, Общински център за танцово изкуство „Галаксико“. Изяви имаха още певческа група при пенсионерски клуб „Раковски“, деца от детските градини „Слънце“ и №1, танцова формация „Гайтани“ при Детския и младежки център.

В началото, слова произнесоха кметът Иво Димов и председателят на местния парламент Гергана Кръстева. Заедно с тях бяха учениците Радослав Стефанов и Мила Римпопова, които за един ден, изпълняват длъжностите на кмет и председател на ОбС. На 9 май, освен Ден на победата и Ден на Европа, се отбелязва и като Ден на ученическото самоуправление.

Още снимки – на Фейсбук страницата ниПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук