Предупреждават за повишаване на речните нива и опасност от наводнения

контакти

На 17 април, в резултат на валежи, ще се повишават речните нива в целия Източнобеломорски басейн. Значително ще е във водосборите на реките Тунджа и Марица. На 18 април речните нива в по-голяма част от басейна ще се понижават, а в резултат на валежи се очакват краткотрайни повишения на нивата на рило-родопските притоци на река Марица и във водосбора на река Арда. На 19 април, в резултат на валежи, отново ще има повишения на речните нива в целия басейн, по-съществени в следобедните и вечерните часове.

В резултат на интензивни валежи, има опасност от възникване на поройни наводнения в следобедните и вечерните часове на 17.04 и през нощта срещу 18.04.2024 г., както следва: във водосборите на реките Ерма, Ябланица, Габерска, Нишава, Искър (над гр. Своге), Вит (в планинските части); през нощта срещу и в сутрешните часове на 18.04.2024 г. във водосборите на реките Осъм, (в планинските части), Янтра (р. Видима, р. Златаришка) и Русенски лом (р. Ялма /Сеяческа); във водосбора на Камчия (р. Луда Камчия, р. Балабандере, р. Казандере, р. Голяма река); във водосборите на реките Тунджа (над яз. Копринка) и Марица (р. Тополница, р. Буновщица, р. Смолска, р. Мътивир, р. Очушница, р. Гуцалска, р. Ибър, р. Стара (Костенецка), р. Чаирска, р. Яденица); във водосборите на реките Места и Струма.

Това информират от Министерството на околната среда и водите, на чиято страница може да видите информация и за останалите басейни, както и прогнозата за времето.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук