Предупреждават за гръмотевични бури и градушки

контакти

Прогнозата за 3 юли (сряда) е за влошаване на метеорологичната обстановка, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предават информацията от Областна администрация – Хасково.

НИМХ издаде предупреждение от втора степен – оранжев код.

Той е за краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

За област Хасково сумарните количества на валежи за денонощие ще са 40-65 мм., сочи предварителната прогноза за времето.

Бъдете с повишено внимание за предстоящите неблагоприятни последици от влошаването на времето. Затваряйте прозорците, при възможност обезопасете автомобилите и бъдете внимателни с предприемането на пътувания!, отправят препоръки от Община Димитровград.

Оранжев е кодът за областите Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян.

Жълт е за областите Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

Процесите ще са бавноподвижни, като клетките ще се сливат в големи системи, от които ще паднат почти повсеместни порои с условия за локални наводнения. При някои от бурите очаквайте и пориви на вятъра над 80 км/ч., както и средна към едра градушка!, посочват от Меteo BulgariaПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук