ПРЕДСТАВЯТ НОВА МЕТОДИКА ЗА ПРИЕМНА ГРИЖА

контакти

Нова методика за приемна грижа ще бъде представена на работна среща. На нея ще присъстват представители на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа /НАПГ/,  приемни родители, кандидати за приемни родители и специалисти по приемна грижа от общината. Ще се обсъдят развитието, проблемите и предизвикателствата на общинско, регионално и национално ниво. Срещата ще се проведе тази събота в зала „Гроссето“, от 11 часа. От страна на НАПГ ще участват председателят на асоциацията Мирослав Долапчиев, членовете на Управителния съвет Александър Миланов и Мария Благоева, както и координатора на асоциацията за областта Светлозар Русев.

Димитровград е доставчик на социалната услуга „Приемна грижа“ като една от 83-те общини партньори на Агенция за социално подпомагане по проект „И аз имам семейство“. Услугата доставя и дирекция „Социално подпомагане“.

До момента в общината са постъпили 37 заявления от кандидати за приемни родители, като има 4 отказали се семейства. Утвърдени са 15 – 2 доброволни и 13 професионални. Настанените деца са общо 18, предстои настаняването на още. 10 семейства са преминали обучение. Социалните работници подготвят документите им за представяне пред Регионалната комисия по приемна грижа. На 24 юли приключи обучението и на останалите 7 семейства кандидати за приемни родители. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук