Представят нова книга на творческа среща в ГБ „Пеньо Пенев“

контакти

Творческа среща с писателката и поетеса Мина Карагьозова и премиера на най-новата ѝ книга с литературна критика „Пулсът на всемира“ предстои на 6 юни (четвъртък) от 17:30 часа в зала „Снежана Янева“ на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Рецензент и редактор на книгата е д-р Елена Алекова. Водещ на вечерта ще е димитровградската поетеса Вили Ро.

Мина Карагьозова живее и твори в родния си град Хасково. Завършила е Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, специалности „Руска филология“ и „Английски език и литература“. Автор е на стихосбирки и на книги с публицистика, есеистика, литературна критика и разкази: „Постоянно местожителство – ада“ (1992 г.), „Струна над бездната“ (1998 г.), „Танц“ (2007 г.), „Ранени от Словото“ (2013 г.) „Душата – горе!“ (2019 г.), „Екстаз“ (2001 г.), „Веселата страна на живота“ (2022 г.), „Пулсът на всемира“ (2023 г.). Публикувала е стихове, есета, литературно-критически статии, разкази в български и чуждестранни вестници, списания и електронни издания. Стиховете й са преведени на девет езика.

Носител е на редица регионални, национални и международни литературни награди. През 2022 г. е удостоена със специалната награда на конкурса „Ивайло Балабанов“, а през миналата година е отличена за цялостно творчество с наградата „Александър Паскалев“.

Член на Съюза на българските писатели. Член на Славянска литературна и артистична академия. Член на движението „Световни поети“, с център Сантяго, Чили. Член на Международната академия на писателите с център Рига.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук