Представление популяризира разделното събиране на отпадъци, на нова детска площадка

контакти

Представление популяризира разделното събиране на отпадъци, на открита днес нова детска площадка в Димитровград. С куклени герои, пред най-малките, бе демонстрирано, по забавен начин, какво означава да си хвърляме разделно боклука. Освен жабокът Кърмит, сред другите импровизирани герои бяха Хартояд, Стъклояд, Металояд…

Площадката е разделена на два къта – за деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Общата й стойност е 65 хил. лева, като 20 хил. лева от тях са дарение от компания за разделно събиране на отпадъци.

Идеята за детската площадка се роди през миналата година, след подписка на родители. Подех инициативата и съвместно с компанията, стигнахме до завършването й, каза при откриването кметът на Димитровград Иво Димов.

Участие взе изпълнителният директор на компанията Тодор Бургуджиев. Подчерта, че това е втора площадка в Димитровград, правена съвместно с Общината.

Площадката се намира между улиците „Софроний Врачански“ и „Емилиян Станев“. Оборудвана е с нова паркова мебел, LED-осветление, с подменена настилка и обезопасена.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук