ПРЕДСТАВИХА В ХАСКОВО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „РОДОЛЮБИЕ”

Национална програма „Родолюбие” представи в Хасково заместник- директорът на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело” Ивелин Николов. Програмата цели патриотично възпитание и културна дейност, в партньорство с граждански организации. Без да се увеличават щатове и заплати, военните  клубове да се изпълнят с дейност, е идея на националната инициатива. IMG_0044-1Нейният замисъл датира от ноември 1012 година. Стартът е през ноември 2014-а. Индикативният бюджет за проекти през годината е 92 000 лв., стана ясно при представянето. Средствата са от Министерството на отбраната.

В дейностите могат да се включват военно-патриотични съюзи, НПО със сфера на действие в сферата на отбраната, сдружения на резервисти и ветерани. Кандидатстването с проекти става задължително в партньорство с военните клубове. подчерта Николов. Сред целите той изтъкна развитие на мрежа от Армейски културно-информационни центрове. Тя трябва да стартира с 5 центъра в различни части на страната през следващата година.

IMG_0047-1Самата програма „Родолюбие” пък е с пилотно начало в 10 града. Засега Хасково не фигурира сред тях, но надеждите са да бъде включен за реализация на проекти през 2015-а, когато и бюджетът, вероятно, ще е по-голям – в размер на 450 000 лв. 600 000 са визирани за следващата 2016 г., но трябва да бъдат и утвърдени. През юни министърът на отбраната ще оцени стартовото изпълнение на програмата и, ако оценката е добра, ще я продължи. поясни зам.-директорът на военната изпълнителна агенция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук