Председател на изселническа организация скочи на Доган: Периодът му приключи

контакти

„Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии“. Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация „Бултюрк“, коментира в интервю за БНР процесите, които текат в Движението за права и свободи.

„Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски – бел. ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ…

„Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря. Къде е Джевдет Чакъров, попита Рафет Улутюрк. „Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган“.

Нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата, посочи Улутюрк в предаването „Преди всички“ и обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население.

„ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин“.

Той посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес.

„Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало“.

Рафет Улутюрк обаче уточни, че и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно.

„В България проблемът е, че партиите не работят за българските граждани“, сподели той в интервюто, което може да чуете тук.

Снимка, принтскрийн: „Родопи24“Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук