ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБС: НЕ ВИЖДАМ КАК БОЛНИЦАТА ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ФИРМА

Стефан Димитров
контакти

Не виждам как общинските съветници ще гласуват възлагането на управлението на МБАЛ „Света Екатерина“ да се прехвърли на консултантска фирма. Така председателят на Общинския съвет Стефан Димитров коментира внесена от кмета Иво Димов докладна за изготвянето на анализ за състоянието на болницата.

Според Димитров искането да се сключи договор с консултантската „Току консулт“ не отговаря на предмета на дейност на фирмата. Тя има записани дейности свързани с търговия, автомивка, пране, охрана, паркинги. Едва ли основната и работа е в посока да консултира болници. На всичкото отгоре има ясно изразеното становище, че след вземане на решение от Общинския съвет за възлагане на управлението на МБАЛ от фирмата, екипът и ще предложи проект за консултантски договори. Това не беше подминато от комисиите. Аз смятам, че ние сме обявили конкурс за управител на болницата, а не за фирма, заяви той.

На сесията на 20 декември Общинският съвет ще разгледа 24 докладни записки, вероятно ще има и допълнителни. Стефан Димитров коментира още една от тях, свързана с приемането на план-сметката за разходите по събирането на битовите отпадъци.

Тази точка не е проблемна, но показва какво ще се случва в общината занапред. Предложението на кмета е за увеличаване разходите за дейността, които за миналата година са били 2 млн. 492 хил., за 2013 г. набъбват на над 3 млн. лв.

Председателят допълни, че ако през следващите години не се прави нищо, таксите ще продължават да растат. Според него малко са общините, които правят кампании и създават условия в посока на разделното събиране.

Имаме ангажимент да инициираме такива кампании, които да намалят количеството на депонираните отпадъци. Всеки собственик на търговски обект на територията на общини, чиито населени места са над 10 000 души, трябва да ги събира разделно, да има сключен договор с такива компании и да плаща на тях. Оттук е логично, че таксите ще се вдигат и ще лежат най-вече на гърба на бизнеса, каза още той.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук