ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ: ДИМОВ, ЧАЛЪКОВА И ДИМИТРОВ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА

Стефан Димитров
контакти

Записал съм си няколко имена, които трябва да влезнат в разследването на прокуратурата. Смятам, че тя трябва да бъде сезирана, за да се види дали има престъпна небрежност по натрупването на 650 хил. лв. задължения на МБАЛ „Света Екатерина“. На първо място е принципала на болницата – Общинския съвет, но не можем да търсим отговорност от всички общински съветници. Говорейки за принципала, веднага казвам, че проверката за престъпна небрежност трябва да бъде отправена към г-н Димов и г-жа Чалъкова от ГЕРБ и г-н Димитров от ССД. Това са хора като председатели на общински съвети, до които постъпва информация за това какво се случва в болницата от гледна точка на годишните отчети. Ако администрацията не сезира прокуратурата, аз писмено ще направи това, каза настоящият председател.

Според Димитров сегашният общински съветник Галина Чингарова, която е и председател на постоянната комисия по „Законност и обществен ред“, е имала моралното задължение да предпази управителя на болницата и общината. Тя е била юрист на здравното заведение от 2009 до май 2012 г. и е трябвало да посъветва д-р Наков да заведе ответно дело в районния или окръжния съд за това каква сума да дължи здравното заведение на „Строй ГСТ“ ЕООД. Чингарова е два мандата съветник от ГЕРБ и тази партия трябва да бъде по-нясно от всяка друга за случващото се. Друг е въпроса защо през май 2012, два месеца преди решението на арбитражния съд, спира да работи с болницата. Може би вече е знаела какъв ще е изхода от делото?, запита се той.

По думите му, затова, че досега не е решен проблема, общината е натрупала от началото на годината около 72 хил. лв. лихви по договора. Това налага допълнение в докладната, че 300 хил. лв. ще бъдат отпуснати, ако има споразумение между болницата и фирмата изпълнител тези 72 хил. лв. да бъдат опростени.

Един от основните проблеми е защо в болницата реформите не се случват. Дали някой не дава на д-р Наков да ги реализира, има ли натиск върху него, не мога да кажа. Надявам се да няма схема, по която да се придобие собственост върху болницата като сграда, за да стане частна. Ако някой иска да направи това, имаме достатъчно сгради, коментира бившият градоначалник.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук