Предотвратиха внос на голямо количество медикаменти

контакти

Опит за контрабанден внос на голямо количество различни медикаменти предотвратиха митничари на Капитан Андреево в нощта на 15 април, съобщават от Агенция Митници.

Проверен е косовски микробус, пътуващ от Турция през България с  четирима косовски граждани и шофьор със сръбски паспорт. Между багажа на пътниците митнически инспектори откриват 1969 блистера лекарствени продукти, сред които такива, предназначени за антибиотично лечение, епилепсия, остеопороза, за отслабване, срещу висок холестерол, имуностимулатори. Открити са още 458 тубички с крем за лечение на гъбички по кожата.

В хода на проверката са намерени и 20 кутии, с общо тегло близо 11 кг, тютюн за наргиле без акцизни документи. Иззети са 20 от 30-те кутии цигари, които пътниците декларирали, но които превишават нормите за безмитен внос на тютюневи изделия.

Установено е, че медикаментите и тютюнът за наргиле са собственост на шофьора. Контрабандната стока е задържана, съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците.

Снимката е илюстративнаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук