Предлагат съдия Миглена Тянкова за новия Висш съдебен съвет

Председателят на Окръжен съд – Хасково, съдия Миглена Тянкова да влезе в състава на Висшия съдебен съвет от квотата на съдиите, предлагат колегите й от Окръжен съд – Хасково и районните съдии в съдебния район за издигане. Предложението е внесено на 15 април в администрацията на Висшия съдебен съвет.

Считаме, че съдия Миглена Тянкова притежава необходимите  лични, професионални и нравствени качества, да бъде част от състава на новия Висш съдебен съвет, категорични са съдиите, като мотивират предложението си с факти за личните, професионални и морални качества на кандидата.

Уверени сме, че именно комплексът от правораздавателен и административен опит, и изявена решимост за преодоляване на натрупаните негативи, е това, което ще гарантира постигането на желаните от всички ни цели – Съвет, който ще защитава интереса на магистратите, който няма да бъде изолиран от тяхното професионално ежедневие и ще взема решения, базирани на задълбочен, разумен и прозрачен анализ, изтъква се още в мотивите за предложението.

Съдия Тянкова е дала съгласие да бъде предложена за изборен член на Висшия съдебен съвет от състава на съдиите, в откритата процедура.

Професионалната квота от състава на съдиите е за шест съдии, чийто избор ще се състои на 18 юни в Зала-1 на Националния дворец на културата в София. На общото събрание на съдиите в страната ще бъдат публично изслушани всички кандидати, като ще им бъдат задавани и въпроси. Решението на Избирателната комисия ще бъде обявено на 25 юни в Съдебната палата в София.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук