ПРЕДЛАГАТ СТЕФАН БАЙРАКТАРОВ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН

контакти

Почетен граждани на Димитровград да стане фронтовакът-общественик Стефан Байрактаров искат местните организации на БСП, Антифашисткия съюз и Ветераните от войните. Предложение за това тримата председатели са внесли преди дни в общинския съвет. В него е описан житейският и творчески път на Байрактаров, участник във Втората световна война, автор на 25 книги и 16 документални филма на военна, историческа и краеведска тематика.

Филмите на Стефан Байрактаров за Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война, революционното движение в община Димитровград, Националната строителна младежка бригада, местното кооперативно движение, изграждането на Димитровград и други са гледани хиляди пъти в интернет, излъчвани се в общината и други градове на България. Те, заедно с книгите, са страници от една родолюбива история, свидетелства за дейност в полза на обществото, издигат  авторитета на ветераните от войните, славят героите на България в труд и бой, мотивират предложението си вносителите.

Междувременно, във връзка с 90-годишнината му Стефан Байрактаров е отличен с плакет и грамота от Съюза на ветераните от войните в България. Присъдено му е и званието „Почетен председател на Областния съвет на ветераните”, информираха негови другари-фронтоваци.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук