Предлагат ръководителя на фолклорния хор в Крепост за наградата „Деец на културата“

Разглеждат и присъждането на наградата „Учител на годината“ на трима преподаватели

Предложения за носители на специалните награди на Община Димитровград – „Деец на културата“ и „Учител на годината“, ще разгледа Местният парламент в Димитровград на заседанието си на 29 април. Припомняме, че през миналата година нямаше предложения за отличията, поради пандемията. Нямаше и за почетен гражданин, като предстои да се види дали през тази година ще има.

Да бъде удостоена Недялка Колева – художествен ръководител на Представителния фолклорен хор при Народно читалище „Селска пробуда – 1927”, с. Крепост, за носител на специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата” за 2021 година. Това е предложението на комисия, което предстои да разгледа Общинският съвет.

На 12 април комисия, назначена със заповед на кмета, разгледа и обсъди предложенията, съобразно Наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград.

Постъпилите предложения са три. От името на инициативен комитет от творци и граждани, номиниран за деец на културата е художникът Здравко Нейчев. Предложението от читалище „Искрица – 1901“, село Скобелево, е поетът Атанас Капралов. Третото е за Недялка Колева, номинирана от читалището в Крепост, която да бъде удостоена, предлага комисията.

Наскоро Недялка Колева получи и за признание 45-годишната си дейност като художествен ръководител на представителния фолклорен хор. Читалищната деятелка бе удостоена с медал и приз за народно творчество от Съюза на народните читалища в София.

ОбС ще разгледа и решение за утвърждаване на трима носители на специалната награда „Учител на годината“. Те са: Румяна Шереметова – старши учител в ДГ „Слънце”, в направление  „Предучилищно и училищно образование”; Цанка Колева – старши учител по български език и литература в ПМГ „Иван Вазов”, в направление „Хуманитарни науки”; Марияна Данчева – старши учител в ДГ № 1, в направление „Цялостен принос за развитие  на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”. Това е предложението на комисия, назначена от кмета, провела заседание на 12 април, отново по смисъла на Наредба №42. Тя е разгледала общо 7 постъпили предложения.

Комисията, предложила носителя на наградата Деец на културата, е в състав: председател Гроздан Грозев – общински съветник, председател на ПК „Култура, вероизповедания и средства за масова информация” при Общински съвет – Димитровград и членове: Антоанета Шаркова – началник отдел „Хуманитарни дейности” при Общинска администрация – Димитровград, Светлана Николова – старши експерт в отдел „Хуманитарни дейности” при Общинска администрация – Димитровград, Донка Атанасова – общински съветник, член на ПК „Култура, вероизповедания и средства за масова информация” при Общински съвет – Димитровград, Пламен Панев – общински съветник, член на ПК „Култура, вероизповедания и средства за масова информация” при Общински съвет – Димитровград, Антоанета Станчева – ВРиД директор на Исторически музей, Димитровград.

Комисията, направила предложенията за учители на годината, е в състав: председател – Тодор Тодоров, общински съветник, председател на ПК „Образование, младеж и спорт” и членове: Антоанета Шаркова, Началник отдел „Хуманитарни дейности”, Минка Стоянова, Главен  експерт в отдел „Хуманитарни дейности”, Валентин Христов, общински съветник, член на ПК „Образование, младеж и спорт”, Цанко Сталев, общински съветник, член на ПК „Образование, младеж и спорт”, Красимир Кръстев, Директор на ПЕГ „Д-р Иван Богоров” и Сийка Николова, директор на ДГ № 2.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук