ПРЕДЛАГАТ ДАНЪЧНА ПРОМЯНА ПРИ ПРИДОБИВАНЕ НА ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО

контакти

При придобиване на движима собственост се дължи данък от 2,5 % върху застрахователната стойност, но не по-малко от 30 лв. за пътно превозно средство произведено след 1992 г., гласи общинска Наредба 12. Промяна на това положение внасят с докладна председателят на ОбС Стефан Димитров и общинският съветник от ГЕРБ Диян Георгиев. Предложението е да остане данъка от 2,5 % върху застрахователната стойност, но да отпадне втората част, отнасяща се до фиксираната сума от 30 лв. и годината на производство.

Актуализирането на наредбата обосновават поради намалената покупателна способност на хората, що се отнася до придобиване на автомобили. Често се вземат коли, които са по-стари от 15 години. От друга страна, последното актуализиране на Наредба 12 е било през 2009 г. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук