Поскъпват билетите за басейна в Димитровград

контакти

Предложение за увеличение на цените на билетите за ползване на басейн „Химик“ в Димитровград ще разгледа на заседанието си след седмица Общинският съвет.

Досега за деца до 7 години ползването на басейна бе безплатно, така и ще остане. За деца и младежи от 7 до 18 години бе 1 лев на ден, предложено е да стане 3 лева. А за над 18-годишните – от 3 лева да стане 5 лева на ден.

Стойността на билетите не е променяна от 2013 г. Причините за исканото повишение са увеличените средства за стопанисване и функциониране, текущ ремонт и поддръжка на съоръжението, осигуряване на персонал – спасител, касиер, медицинско лице, работник поддръжка, нощен пазач, физическа охрана в работно време, треньор по плуване, както и препарати за водата, вода в басейна, електроенергия, други услуги и материали, необходими за дейността на басейна през периода юни – септември.

Същевременно направена е справка, че през 2023 г. са направени преки разходи от над 39 хил. лева, осигуряващи ползването на басейн „Химик“, като са отчетени 2482 посещения на обща стойност малко над 10 хил. лв.

Въпреки че е обосновано 5-кратно увеличение, същото е по-ниско, съобразено с обществения интерес. Разликата между разходите по предоставяне на услугата и размерът на таксата е за сметка на общинските приходи, се посочва в точката, под номер 21 в дневния ред.

Очаква се скоро да бъде даден стартът на плувното лято на басейн „Химик“, когато ще бъде обявено работното време и други подробности, като например дали ще има курс по плуване…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук